Tuesday, June 27, 2006

VERSLAG CHET ATKINS MEETING


Op 28 mei 2006 kwam een nieuwe CD uit onder de titel "Gijs Lemmen Plays The Hits Of Chet Atkins". De presentatie van het eerste exemplaar vond plaats in Sybold te Dordrecht tijdens de Chet Atkins-Guitar-Meeting.

KORT VERSLAG "Chet Atkins-Guitar-Meeting"
We hadden op zondagmiddag 28 mei alles mee tijdens onze guitar-meeting in theatercafe-restaurant SYBOLD te Dordrecht. Fijn publiek, de juiste ambiance en geweldige muzikanten om naar te luisteren. Er begint langzaam aan een vast publiek te groeien, dat interesse toont in de instrumentale gitaarmuziek. Van heinde en ver komt men hiervoor naar Dordrecht. Deze middag ging het om de muziek van Chet Atkins en de gerelateerde finger-picking stijlen. Als gasten waren aanwezig : Lex van Amsterdam & Marius Langendijk met een aantal prachtige duetten. Hans Laduc liet eigen werk en enkele Tommy Emmanuel stukken horen. Gert de Meijer deed zijn kunstje op virtuose wijze en liet daarbij een aantal nummers horen van zijn recent verschenen CD. Volop genieten was het ook van de duetten gespeeld door Herman & Martijn Lelieveld (vader en zoon). Zij stalen de show en een toegift werd afgedwongen. (Martijn heeft er met zijn prachtige Gretsch gitaar weer een aantal bewonderaars bij gekregen). Ook was er een z.g. "Open Podium", waar gitaristen een kans kregen om voor publiek hun repertoire te brengen. Zo waren daar Ronald Verhagen met het mooie warme geluid van zijn nylonsnarige Gibson Chet Atkins gitaar en tenslotte hulde voor het duo Dubbel-Spel met hun sfeervolle repertoire.
Als bijzonderheid was op deze middag ook aanwezig Eddy Christiani. Deze ervaren en uiterst vriendelijke persoonlijkheid mag toch wel de "vader van de gitaar" in Nederland worden genoemd. Eddy was de eerste gitarist in Nederland die met een elektrische gitaar en een echo-apparaat experimenteerde. Hij heeft vele mooie komposities op zijn naam staan en heeft , met name in de jaren 50 en 60, op vele Nederlandse platen als studio-muzikant zijn partij gespeeld. Anno 2006 treedt Eddy nog steeds op in den lande. Aan het eind van deze middag greep Eddy nog een keer de microfoon om alle aanwezigen enkele wijze woorden mee te geven naar huis. En speciaal tot de aanwezige gitaristen het volgende : "Wie aan de gitaar zijn gunst kan geven, heeft een vriend voor heel zijn leven".
Na een waardig applaus vertrok iedereen voldaan huiswaarts met deze mooie woorden, welke nog lang na bleven klinken...............

1 comment:

Anonymous said...

Fijne cd, fijne muziek,
Bedankt Gijs!!