Saturday, August 06, 2011

GFC NAAR "TASTE"

Brasserie "Taste" aan de Kralings Plas te Rotterdam wordt de nieuwe plaats voor de GFC-Meetings




Omdat het tijdperk van de "GFC-Meetings" in het Dordrechtse theatercafe "Sybold" zou gaan eindigen i.v.m. een twee jaar durende verbouwing van de schouwburg en het theatercafe, waren wij al een tijdje aan het rondkijken voor een andere ruimte. Dat bleek moeilijk, omdat we iets gelijkwaardigs zochten. Geen benauwde feestzaal tussen 4 muren of donker cafe, maar een transparante ruimte met veel glas en zicht naar de zon buiten. Een andere eis was dat het niet te ruim moest zijn, omdat we in de nieuwe opzet een intieme sfeer willen bereiken, waar vanaf het podium een direkt contact met publiek mogelijk moest zijn. Een voorbeeld voor de "Guitar Friends Connection" is dan ook heel sterk geweest de manier waarop de legendarische gitarist Les Paul zijn inmiddels befaamde en laatste optredens van zijn lange carriere deed in de Iridium Club te New York.

De nieuwe ruimte die we vonden heet Brasserie "Taste" en ligt in het groene en rustieke Kralingse Bos te Rotterdam. Bijzonder daarbij is, dat het Kralingse Bos een historische plaats is voor wat betreft muziekgebeurtenissen. Denk aan het eerste grote Nederlandse Popfestival in 1970, dat daar plaatsvond.

We gaan in de nieuwe opzet zeker weer veel gitaarmuziek brengen voor de liefhebbers van de vintage 50-er en 60-er jaren stijl. De ruimte is knus, de eigenaar vriendelijk en de prijzen zeer redelijk. Verder veel gratis parkeerplaatsen achter de brasserie. Wat ons betreft zeker een goede vooruitgang.

Hopelijk zien wij alle vertrouwde gezichten weer terug op de nieuwe lokatie. De datum voor deze guitar-meeting is vastgesteld op zondag 6 november.

Meer info volgt per GFC-Nieuwsmail en op dit web-log.

Gijs Lemmen